Sienipiirakkaa

"Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt..." Nyt on se aika vuodesta kun tekee mieli mennä metsään. Metsässä on hienoja ruskan värejä ja raikas, hieman koskea ilma, jota on hyvä hengittää sekä hiljaisuutta, jossa kuuluu vain luonnon ääniä. Metsässä oleilu kohentaa mielialaa, lievittää stressiä, rauhoittaa, laskee verenpainetta, ehkäisee allergioita ja saa vatsan toimimaan paremmin. Metsässä kävely on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. On todettu, että se myös parantaa ihmissuhteita, terävöittää aivoja sekä parantaa unta.

Tähän aikaan vuodesta metsästä voi löytää myös aarteita. Mustikoita, puolukoita tai sieniä. Voi maistella marjoja kulkiessaan tai ottaa korin mukaan ja kerätä kotiin vietävääkin. Mustikat ja puolukat maistuvat hyvin puuron päällä tai rahkan kanssa. Ne ovatkin oikeaa superfoodia, joissa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Niistä voi myös leipoa piirakkaa. Sienistä on myös moneksi. Voi tehdä kastiketta, piirakkaa tai vain paistaa pannulla lisukkeeksi. Sienissä on runsaasti proteiinia ja yllättäen myös vitamiineja. Sienet eivät ole kaikkien mieleen, mutta ovat toisten suurta herkkua.

Haluankin jakaa teille yhden minun lempiresepteistäni, nimittäin sienipiirakan ohjeen. Olkaa hyvä.

SIENIPIIRAKKA

Taikina:

100g voita
3 dl vehnäjauhoja tai grahamjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 tl yrttisuolaa (Herbamare)
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte:

Sieniä
2 punasipulia
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
3 munaa
1 dl juustoraastetta
Suolaa
Pippuria

Laita sienet kuumalle pannulle ilman rasvaa ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pois. Lisää pilkotut sipulit ja tilkka rasvaa paistamiseen. Ruskista seos. Valmista pohja. Voitele vuoka. Sekoita kermaviili, maito, munat, juustoraaste ja mausteet. Ripottele täytteet piirakkapohjan päälle ja kaada kermaviiliseos päällimmäiseksi. Paista uunissa noin 30 min, 175 asteessa. Anna hieman jäähtyä ja nauti.

Marjo, perhetyöntekijä

                                                                 
                                                                         (Kuva: Unspalsh)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitollisuuden ja onnellisuuden äärellä

Hemmotteluhetkiä

Lasten oikeuksien päivä